Kära uskor:)

Inget illa men till er alls med föregående Mess:) Ni är duktiga som ni/vi är:) men jag tycker mer kunskap om det man ägnar all sin arbetstid till är ett måste:)

Stockholm

Är på väg hem från Sthlm nu efter 2 givande dagar med min klass. Det mest intressanta var överläkaren Niels som föreläste på Huddinge sjukhus om demens. Efter det var det en annan doktor and som pratade lite ekonomi. Alla vet väl redan vilket problem Sverige kommer ha när 40 talisterna blir gamla? Eller inte? Pengar i massvis och många mer boenden än vad vi har resurser till krävs.. Som privatperson kanske det inte bekrymrar oss så mycket. Tycker vi borde lägga Mer krut på att se huruvida vi kan lösa det oundvikliga, vet vi varför det kommer bli problem? Jag vet och många andra att under 2:à världskriget så nuppades det en HEL del:) Jag e så himla intresserad av hur man tänker lösa vården i allmänhet när 40 talisterna kommer, jättespännande. Nu är jag full av frågor igen som så många andra gånger efter några dagar med klassen. En stark fråga denna gången är att bår klass är den sista som läser till demensutvecklare, helt otroligt. Det måste finnas någon som kan tänka sig att fortsätta lära ut och utbilda oss hungriga människor. Lära oss allt från A-Ö. Hur man gör hur man betett sig historiken kring gemensam ja allt, förstår ni vilken värdefull information mänskligheten missar? Det gör verkligen ont i mig! Tycker det borde vara ett krav att ha en utbildning för att få jobba inom demens, ett slags intagningsprov, det e ju faktisk Riktiga människor vi arbetar med, deras känslor, deras integritet, deras allt, och där går vi rätt in o deras liv helt okunniga. Som undersköterska läggs inte allt för mycket fokus på alla de olika demensdjukdomar som finns. Lite Parkinson lite cancer lite demens o lite annat sjukdomsrelaterat. Har jag som person med usk-utb någon egentrligen pejl på alla följdsjukdomar vid demens, alla psykiska åkommor man drar på sig. Inbördes känslor ? Jag kan ha empatin men ändå inte den reala förståelsen för hur det känns att ha en demensdjukdomar! Jag kan fan inte ens föreställa mig även om jag själv är i sluttanpen på min utbildning och är i det var dag. Jag har ingen aning, jag kan bara tro , känna, läsa av , och göra det bästa av den situationen som jag kan. Så snälla mer människor behöver kunna utbilda sig i detta helt otroliga ämnet som har med våra hjärnor att göra. Mer kunskap åt folket , eller hur?

V22

Jupp det är inte länge kvar:) idag var första gången Gången georgos kände en spark av bebisen, kul med tanke på Att jag ska vara borta till torsdag kväll :) Jag o Adde o jojje har käkat kinamat i stan o sen följde de mig till stationen, o nu sitter jag i en dubbeldeckare på väg till Stockholm:) Föreläsningar och redovisningar gäller i 2 dar nu:) Sen är det dax igen med ny praktik och ny kurs:) allt går så fort:) Bebis kommer i mars och i maj tar vi examen:) coolt eller hur:) Puss i kram en kall dag som denna

Redan torsdag

Dagarna bara flyger iväg..hm jag ahr jbbate n del..
Kanske därför jag inte pallat skriva.
Allt som vanligt, denna vecka full familj:) Mysigt :)
E på g till jobbet nu, ska bara hänga upp en tvätt :)
Sen ta den dagliga promenixen till bussen.
Synd att jag har fått så ont i benen bara, elelr ja typ sm foglossning, hm redan..hoppas inte, jobbigt o jobba i mitt
yrke och ha ont..
Mer träning så kanske det går över vem vet :)
Puss nu stress igen hehehhe

Måndag morgon

Helgen flög iväg i rasande fart, jag jobbade kommer göra det nu några helger irad,
Känns bra samtidigt som jag är så jäkla trött och lider av en sväng foglossning,
vilket gör att jag är lite stelare än i vanliga fall. Men jag ska inte klaga , det kan jag ta med tanke på vad som väntar och hur lycklig jag kommer vara den dagen misses kikar ut :)
På onsdag ska jag följa med adde och hans klass på teater i gottsunda, lovade han att följa med denna gången .
Sen är det fullt upp jobbar fredag lördag söndag och drar till skolan måndag till torsdag och sen jobba fredag lördag söndag igen, någon vill ha lön till julen, märks det :)
Idag blir det bara att sega, är inte så trött som jag trodde men lite degig:)
Igår ringde Bror Björn,han var på kalkonmiddag hos mor & far o då satte han på högtalar tele så jag hörde både mamma och min syster Malin, mårker hur saknad jag är ..:(
Peace out folks :)

Morgon

Ska strax åka till Mac finskas i käka frulle , sen ska jag jobba :) När jag e klar på jobbet ska ja o Camilla fikA o ev hennes Karl:) Pözzzzzz

And down we goo

Gick upp i hopp om en bra dag, men nej det var det inte,,,
så jag kryper ner igen..
Tjing tjing

Ny dag Nya tag

Söv som en gris inatt oxå, det är väl underbart.
Vaknade dock med lite snor och fnys på mig. Kan dte vart för att jag o adde o Jojje hade snöbollskrig igårkväll, eller att man fick snö innanför kragen, hm....
Ja snön kom hit den med, underbart vitt ute och det lyser lixom upp det där mörka trista som vi har på hösten.

jag funderar på att ta en promenad till bussen  och sen en runda in till stan, hade behövt och hämta ett paket bla.
A vi får se, måste nog powernappa först....

Idag kommer Kalle och det betyder att adde ska vara med honom till fredag, vilket i sin tur leder till Barn.Fritt, det är väldigt fåräknade gånger . Och man får massa på att njuta om 4 månader blir det fulltime igen :)

Ha en bra dag och passa på och njut och må så bra ni kan :) I Will

Godmorgon

Efter ultraljudet igår blev jag helt slut, molande huvudvärk och en allmän trötthet som spred sig.
Gjorde inte direkt något vettigt förutom och ringa mamma och kolla om pappa hade visat henne ultraljudsbilden på mail, det hade han lyckats med . Adde hade en kompis med hem, och de lekte ute så då låg vi kvar och degade och kollade på en gammal film offside-med jonas karlsson, litehumor så där på¨eftermiddagen.
Sen drog vi till willys, vi är typ vip gäster där, handlade lite och tog lite luft.
Sen vet jag inte men efter maten tror jag att jag somnade och sen sov jag fram till typ 7.30 imorse....
många intryck igår :)
Idag blir det nog inte heller så många pix gjorda eftersom huvudet släpar efter idag och jag känner att jag inte riktigt kommer igång...men vad gör det ..ute blåser det kall vind och inne är det varmt och skönt :)
Tjing tjing

v 19 + 6

Så nu har man gjort en koll på bebis:) det såg bra ut
Gillade dock inte hon som utförde ultraljudet, hon påpekade väldigt många gånger att jag var svår att kolla på
pga magen, ja jag e tjock lilla dam och jag vet det....aaaaaaaaaaaaa
Dessutom hade jag ont i axel och nacke och rörde mig lite då och då , då kollade hon på mig och fråga vad är fel? ni vet med en sån där röst....ååå så sugit.. men dte gick bra och Jojje bjöd mig på en välbehövlig fika och följde med hem igen..vilket e skönt...så nu hyra film och dega utan ett ENDA barn hemma :)

Tjing tjing

Söndag

Och en massa time- out. Igår var myz, Adde sov hos wyatt och vi andra bakade pizza och kollade på toystory 2 :) Barnen sov 22 den var det vuxenmys:) Fick sova till 7 och det var gott:) Alva har redan hunnit vara ute en sväng med skaraborgarn Hon e jätteduktig, bara 4 :) pappas tös kan jag lova Imorn ska vi på ultraljud:) försöker charma j till att ta reda på kön Hihi :) Ha en bra söndag alla :)

Den finaste på jorden


Kärlek

Är det inte underbart?
Jag har nu tre hm fler va .....vänner i FBG som änteligen hittat kärleken.
Det gör mig väldigt lycklig, eftersom jag vet vad jag känner.
varje gång jag ser dig, varje gång jag rör dig,varje gång jag kysser din mun, hur det bara pirrar och hoppar i magen
(ok nu har jag en bebis där oxå) men jag vet, höst det är kallt, en varm famn att krypa in i...

Så Jenny Kim Pia Sophia Stefan, ni ligger mig varmt om hjärtat och det gör mig lycklig att ni är lyckliga :)
Och även Gulla som fått en ny kärlek i sitt liv ,Ludwig :)TILL ER ALLA KÄRA

Jag älskar dig
Jag vill inte sätta världen i brand
Bara tända en liten låga i ditt hjärta
Jag vill inte släppa din hand
För att det skulle ge mig smärta
Jag vill inte hålla dig för hårt
Men inte heller låta dig gå
Det skulle vara alldeles för svårt
Eftersom jag älskar dig så.

Already friday?

Shysst, me like. Älskar fredags mys, men vem gör inte?
Igår jobbade jag 14-22 på ebbagården, skitskönt o komma dit, ny avdelning men jobbade med en klippa, Becki, skitkul tjej:)

Idag städar jag, rejält,ugn kakel, allt som e tråkigt. Strömmen gick, suck, adde en pärla e han och sprang och frågade grannen, wii det tog ett tag men det ordnade sig. Shit direkt blev man helt förstörd, men el, teve data vad gör man utan det, shit vad bortskämda vi egenteligen är. Ibland skäms jag för att överhuvudtaget klaga på att man inte har råd att gå på bio hela familjen(vi är 5 ) men varför?

Nu nickelback och fortsätta städa, Jojje och alva kommer vid 14 , resten e hemma med mig idag :)

Ha en skön dag

Onsdag

Vart hemma hela dagen,haft besök av camilla och amanda, fikade kanelbullar som jag och barnen bakade igår.
De var jätteduktiga och höll i sina egna uppgifter och alla bullar smakade cafebakta :)
Nu ska jag strax ta bussen in te centrum och följa med älsklingen o hämta barnen och handla lite;mysigt :)

Många varma höstkramar för det behövs verkligen brrrrrrrrr......V 19

Oj vad tiden går, jag har svårt att sova på magen just nu. Känns att man e lite svullen.
det är en skön känsla, snart 5 månader gången och mår så bra, förutom känslovallerna jag har.
Nästa måndag ska vi till akademiska och göra ultraljud, ska bli kul, hoppas jag kan få J till att ta reda på könet. Ett tag var jag 100% på en tjej Ella blir namnet då:9 Nu tvivlar jag lite, jag drömmer om en pojke hela tiden, då blir det den 4:e i familjen haha alltså tredje utan pappan:) Jag och Alva behöver backup känner jag hahah:)
De sm¨å kom igår, det var skönt..nu e man komplett, alla fem på sin plats.
Något bygglov har inte heller kommit och jag börjar bli en aning stressad.....vill ha lite mer space en en 2:a när fjärde barnet anländer:)

Nu hem till gården, grabbarna spelar COD i vardagsrummet :)

Puss alla, saknar er så det gör ont

RSS 2.0