Gravida mary v 32

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

 

 


Skridskor en söndag

Ja det var ju det vi gjorde igår, glömde nämna det :)
Jätte kul, bara adde och J som åkte, de små tyckte det var roligare att springa runt o tramsa lite :)
Skönt bara att komma ut en liten stund och få lite fin sol i ansiktet :)

Måndag igen

Tycker veckorna bara rullar på.
Så idag sitter jag här, iköket , med alla böcker jag äger och alla uppgifter och kikar.
Jag har bokat handledning av personalgrupp och startar den nästa vecka, jättespännande. Så 4-5 ggr ska jag träffa en grupp och samtala lite kring en person som lever med demenssjukdom. Kul!!
Idag sitter jag även och filar på min projektrapport som jag inte fått ngn feedback än på, lite jobbigt, vill ju bli klar med den. Försöker mig på den jobbiga bok vi ska läsa

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9188248283

Den är hemsk !! Aja det kommer säkert gå bra det med.
Idag är det sol ute så det är svårt att hålla blicken på bordet där jag borde, det e underbart väder och hade jag inte haft så ont i benet hade jag gått ut på en promenad.
Nepp nu hoppas jag hanisen ringer strax och sen läsa den udnerbara boken:)

Puss o kram

Rymningsbenägen!


Fredag morgon

Och just nu har jag egenteligen avsatt tid för telemöte med min lärare......fan jag orkar inte!!!
Jag sov skitkasst och jag mår skitdåligt idag. Jag grät när jag blev ensam hemma imorse, varför vet jag inte......blää...
Ibland önskade jag bara att jag kunde vara mer normal, inte som idag, inte ägna hela förmiddagen till att lyssna på snyftmusik och tycka synd om mig själv!! Skärp dig för helveteeeee......
Och behandla andra som du vill bli behandlad själv!!!???
Det trodde jag att jag gjorde!
Får mig att fundera hur är jag?

En låt som passar in i sammanhanget idag är
Ne-Yo - One in a million
Inte lätt o sluta då.....Shopping med svärmor :)

Efter möten och annat på förmiddagen kom svärmor och Jojjes mormor och morfar och hämtade mig på jobbet.
Vi åkte till gränby centrum och shoppade lite på rean. Barnens farmor köpte kläder till barnen och faktiskt till mig med. Hon hittade två snygga koftor och ett par sköna tights, hur fint som helst.
Sen fikade vi semla och kaffe och pratade lite skit.
Jag följde med dem hem till g-sunda och fikade o tjötade lite till.
Passade på att umgås innan svärmor åker hem till helsingborg senare på kvällen. Vid 16 kom Georgos med Alex och de hade hämtat barnen på dagis/skolan. Vi käkade middag och tjötade och runt 19 åkte vi hem för att möta upp adde som hade vart på innebandy. Kan ni tänka er att jag var helt slut igår kväll.?
Jag var inte alls social när jag väl var hemma, ville inte ens prata  med ngn.
Aja så är det med en gravid marie just nu .. Aja sover nog gott sedan .....
Svärmor sa i alla fall igår att hon o hennes man kommer i mitten på mars och hoppas vara här till den nya familjemdlemmen, gör mig trygg för det e ju skönt o ha någon, klart vi har ju hans mormor o morfar oxå och bror , men desto fler :) Det gjorde mig glad :)

Ok

Så var det kväll. Dagen var väldigt produktiv. Projekt-rapport i full gång och en massa möten inbokade. Gott gott och jag känner mig på väg, alltså på g:) Idag var det kalas hemma hos alex & Sanna, jojjes bror. De drar till Thailand i helgen och ska vara borta till den 1 mars. Vi köpte det smartaste till dem, strandbag och fyllde den med massa saker Handdukar solcreme cerat kylbalsam och en reseguide och så var jag ju tvungen o kasta i lite stopp o skit piller:) Jojjes mamma och mormor och moster med familj var där så det var mysigt:) Adde & j har försökt nu ikväll o rensa avloppet ute i vår tvättstuga vilket inte var enkelt Jag får panik när tvättkorgen börjar bli full....3barn och full tvättkorgen.....det hör inte ihop:) Nu har bebis haft match i magen igen, det e skitkul i ligga o kika när hon flyttar runt där inne Börjar nog bli lite trångt:) Nu teve o sen söva, imorn tidigt upp för plugg igen:)

Godkväll

Ja nu e man tebax hemma.. Det kanske märks för då blir det mindre i bloggträsket:) Idag hade jag tusen saker o göra, vad har jag gjort? Inget det gick inte... Jag fick totalt hjärnsläpp, Jag gjorde inget! Fan vad strängt... Hoppas jag hittar den imorn, för jag behöver komma igång Idag har jag övningskört och det gick ganska bra Fick andra saker gjorda som besiktning av bil i lite körning:) Idag hämtade jag fisungarna:) de blev jätteglada i se mig Känns bra:) nu kom Adde hem , vart o tittar på boxing så nu vill han börja det:) Nee nu kika teve:)

Fredag

Fredag och min sista studiedag för denna gång! Sen har jag till första veckan i maj att klura ur projekt-rapport, ex-arbete,praktik i handledning av vårdpersonal, gruppuppgift, låter kanske inte så mycket men det är det! Kommer bli en intressant sista spurt fram till mål-linjen:) mitt i allt detta måste jag hinna föda barn hihi:) I morse innan jag for fick jag Bamse kram av Hannas ena barn Alma:) Varför måste du fara ? Hihi sött:) tack för att ni ville ha mig som gäst återigen:) Nu är jag i bil på väg till skolan, utanför surrar vita grantoppar förbi Vintern här är väldigt vacker och jag hoppas jag kommer hit på semester och får chansen att åka scooter i mitt liv:) Nu e jag nervös:) nu är det sälja konceptet som gäller och jag har rampfeber, hade behövt en kram och en klapp på axeln nu:) Skriver när dagen är slut, har mycket fritid idag på kallax flygplats:)

Torsdag

Idag vankas föreläsning hela dagen. Kul samtidigt som jag känner mig sliten Helt slut . Förhoppningsvis rättar det till sig , svårt när kroppen bestämmer sig för 4timnars sömn per natt. Jag brukar sova minst 9 och upp till 12 Tim/dygn. Så ni förstår vilken omställning. Tur det finns smink till att dölja det yttersta Mina dagar här är grymma och bra! Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde detta Alla resor och alla pengar är definitivt värt vad jAg fått med mig och lärt mig. Dagarna har gått fort och imorn reser jag från kallax flygplats 19.30 och är på Arlanda 20.50 Det blir en lång dag, har flirtat och kanske blir jag hämtad från flygplatsen;) Nu är siktet inställt på Älvsbyn:) brukar ta 40 min ca och det är min egna osociala tid Jag och min iphone:) i love

O yeas

Jag är skitnöjd! Riktigt jäkla ordentligt nöjd! Föreläsningen idag var den bästa i tiderna! Helt taget ur det verkliga livet! 2 kvinnor, en som har alzheimer, och en som var anhörig till en person med alzheimer. Vi fick verkligheten berättad ur två vinklar. Ur två helt olika perspektiv Ni har ingen aning om Vad jag och min klass fick vara med om. Att sätta en känsla på ett ämne jag läst i snart 2 år är inte lätt Men fr.o.m nu förstog jag mer vad de innebär när anhöriga kommer till boendet där jag jobbar för att hälsa på sin fru/man, eller att vara en persen med demenssjukdom som bor på boendet. Bemötandet - förståelsen - empatin-bekräftande-respekt.. det vi alla bör ha som grundfacit Tyvärr måste jag säga får man se och vara med om mer än ibland psyket klarar Och med denna nya information kan jag börja förändra, det är det jag vill Efter idag kommer jag kolla med större mer vidöppna ögon på anhörig ex. Jag har ingen erfarenhet av att leva med en person med en demenssjukdom Jag har lixom inget o ta på. Nu har jag mer!! Tack jag lär mig var dag att bli mycket bättre än vad jag är!! Nu vill jag ut o handleda personalgrupper i vanliga etiska aspekter, alltså självklara saker att bära med sig till jobbet- bemötande-förståelse-empati- bekräftande-respekt!!!! Att få ha kvar sitt självbestämmande och integritet så långt det går. Kan du själv någon gång tänka dig att någon annan bestämmer hur och vad du ska äta? Hur länge du får se på teve på kvällen? Vilka kläder du ska bära imorn? Nej ja tänkte inte det! Det kallas att ditt självbestämmande och sin integritet är blottad, du är avklädd naken utan en enda Önskan alls om hur du vill att sin morgondag ser ut! Nu ser det inte ut så här överallt i landet men ett par skräckverättelser finns. Hjälp oss förändra omsorgen- vågar du vara med??

Saknar dej

Undra om du läser här ibland. Det visar sig. Saknar dej i alla fall, men än vad jag trodde var möjligt! Ses snart ;) Puss puss

Onsdag

Godmorgon! Gårdagen innefattade lite studieteknik, då det provade vi hemma hos Hanna:) Gick faktiskt ganska bra tyckte jag :) Resten av kvällen var inspirerad av handboll som vi tyvärr förlorade:( En chans kvar på torsdag:) Jag har kommit underfull med att jag är skogklädd av scootrar!! Hannas man o hans kompisar var ute o pillade på den nya i garaget...även en liten provtur:) Fan va avis jag är!!! Vill oxå!! Stefan säger dock att scootern inte går snabbare än 160km/Tim Ha ha Shit i den farten hade jag kunnat förlösa bebis genom rumpan:) Hoppas jag får möjlighet att i mitt liv köra scooter, hade vart grymt coolt:) Bog om scootrar , igår i skolan när jag tittade ut genom fönstret så kom en man på spark! En spark liksom!!! Märkligt att det kan skilja sig så mycket med 100 mil imellan Fantastiskt eftersom jag anser att folken häromkring alltid är glada och tralliga:) Älskar art vara här uppe:) i löööv. Nog om det, nu r jag på väg till skolan med Hanna och vår lärare:) Är så trött idag för lillan där inne hade handbollsmatch mellan 02.30-06.00, undra vem som vann, hon eller magsäcken? Anyway idag har vi seminarium på förmiddag och på eftermiddag kommer någon och föreläser Har glömt vem men det e sällan man blir besviken! Ha en bra dag , nu håret i hästsvans glasögon på och armAr uppkavlade:)

Skola i älvsbyn

Det älskar min ofödda:) jävlar i helvete vilket fotbollsproffs Eller så var det handbollen igår kväll som gjorde intryck Inte vet jag, men vad jag vet är att det är full rulle Jag känner och ser hur hon rör sig där inne...o mamma som sa att jag hade för mycket underhudsfett för att kunna se:) Inte det inte.. En lång dag med ytterligare nervösa infall svallningar svett och även ett i annat blodtrycksfall. Jag har skit svårt med att föreläsa , men jag kämpar. Tydligen tappar jag färgen oxå, skratta och log gjorde vi mestadels av dagen Så så illa var det inte, det är hur man föreställer det inne i huvet, alltså det man vill presentera. Man har ju ett budskap, får jag inte fram det blir jag vääääääldans nervös Träääääna!!!!! När jag kommer till Piteå nu ska jag träna påmin presentation till socialnämnden , jag måste sälja Mitt koncept , alltså mitt bete med hull & hår! Jag vet ju vAd jag vill, vad jag står för, ändå tvekar jag. (våra lärare ska agera socialnämnd) vi måste sälja in oss i kommunen, varför ska de anställa mig???? Allt är glasklart i min nu överhettande hjärna:) I need à break !!! Eller näää , nu köööör vi fanimej!!!!

Första skoldagen avklarad

Och huvudet jobbar i högvarv. Innan jag reste hit var jag inte ett dugg orolig Men nu.....Shit vad har jag gett mig in på? Ska jag plugga och amma samtidigt???? Jo tydligen ska jag det! Men Gud jag måste sluta tänka på hur det kommer gå Jag måste bara go With the flow? Jag vet att jag fixar detta....ska bara intala resten av kroppen det Kapp kör på skulis:) Och by the way : Ella gillar inte att flyga!!!! Hon har levt rövare sen jag landade imorse... det enda positiva med det är att jag kanske får sova inatt? Nu strax i Piteå :)

Luleå tajm

Ja Änteligen på flygplatsen:) Min näst sista gång till Luleå innan jag e klar. Blod svett o tårar :) ha ha nedå, men min resa började med en flygrädd Marie, nervös mage svettningar stressad trött Helt enkelt ett nervvrak som alltid blev visiterad :) konstigt va Såg nog skyldig ut hihi:) idag utvilad inte alls flygrädd går med fast fot igenom allt:) Ja jag e bäst helt enkelt, tänk att set faktiskt går att övervinna en sådan rädsla:) Nu sitter jag här och kan se vilka som inte känner sig bekväma med den dagliga flygningen Jag tycker faktiskt synd om dem, man undrar ju fortfarande hur luften kan hålla alla os och ett plan uppe i luften. Ja undra kan man men inte mer, kan ju foogla men risken e stor att jAg inte e lika säker så då låter vi bli:) En skolvecka och det känns toppen i träffa alla igen, blir lite ensamt här nere:) Kram

Friday at last

Inget och längta till kanske men det e v'l alltid ledighet på en fredag eller?
Jag har ju haft fredag hela veckan, ja ett möte på barnmorska och fika istan igår, ...ush vilken späckad vecka jag har haft:)
Ja men återigen fredag, adde kom tidigt, bakade kladdkaka, jag storstädade.
J kom med resten av gänget runt 15, då var dte fika.
Sen klippning av alva och leon :)
Nu är det faktiskt ganska lugnt, adde och j spelar på iphones och leon ps3 och alva kikar på 102 dalmatiner och jag då sitter ju här vid datan. Den har inte stängt av sig på 2 timmar, helt otroligt.

Om en stund blir det kvällis och sen fredagsmys, innebär popcorn och det som finns på teve:)


På måndag blir det Älvsbyn, längtar och längtar inte. Ja det har väl mest med sömnen och göra och borta kan man inte sova hur man vill, men hemma kan man ligga kvar hela dagen om man nu känner för det ...*L*

Ha ne bra helg om jag inte hinner skriva innan alla mina åtaganden nu i veckan...by the way ,,,bara tio veckor kvar tills en ny skulis invaderar planeten :)

Jaha mina vänner

En sträng natt, innefattandes kräk lite sömn och ont i höfter.
Ja jag e en aning missnöjd idag, jo oxå glad åt massa, men helt efter i min sömn, då blir mary gnällig.

Till något lite roligare, idag följde adde med mig till barnmorskan för att höra bebisens hjärtljud. Spännande han tyckte det va, han hade stora ögon och ett brett smajl. Ja något blev nog verkligt hos honom, han ska verkligen på riktigt bli brorsa:) Mysigt som tusan. Nästa gång tänker jag ta med mig Alva, om hon inte är för liten, vi får se nu....

Just nu tittar barnen på film Draktränaren, det e helt tyst i vardagsrummet så filmen är säkert himla bra. J ligger o glor på teve och jag tänker ta en välförtjänt dush, sen blir det tvätt och käk.

Imorgon ska jag försöka parera hela dagen med fika och två bra personer, Helena och Camilla, ska bli skönt o komma hemifrån en stund, ut o pölsa lite i snön.
För övrigt har jag inget att rapportera härifrån.

Ha  en bra kväll mina vänner och jag saknar er ...as u know :)

Låg dag ingen energi

Ja en såndär dag där allt e lite x-tra jobbigt. Nej inget har hänt , känner mig bara Lite trött och hängig. Kan vara en liten förkylning:) Sover Inge bra just nu,, inne i den svåra delen av graviditeten Man e tung och det gör det svårt i ligga på samma sida :) Känner mig nästan gammal och orörlig :) Idag gick j upp med alla barn och jag låg kvar:) det var skönt Så skönt att klockan blev 12 innan jag steg upp Nu kokar jag på det meningslösaste program som finns hem till gården Ha ha men jag står för att jag faktiskt gillar det:) Puss

Tjenis

En ny dag , nya utmaningar. Igår kom jag o j fram att jag besitter det unika kunnandet kontroll behov, Jo jag vet ju det ... Vill gärna ha kontroll på allt som händer här i världen Jag har väl insett att de blivit värre nu när jag ska bli mamma igen, och för att men examen oxå är runt hörnet, jag har inte Mått dåligt över det alls men märker att jag arbetar ut mig själv på ett mycket snabbt och intensivt sätt som gör att jag sedan gör saker i blindo. Georgos är en väldigt uppmärksam man och talar om när jag ska bromsa. Hela denna dagen var dag 1 på inbromsningen , men måste erkänna att jag failade. Jag gick upp sent, kokade gröt, matade tre barn , klippte en, storstäders, tvättade tre maskiner, vek in i skåp, gjorde mackor och varm choklad, var ute på långpromenad kom hem, hängde upp sista , satte tre barn i arbete och änteligen hittade jag bromsen, ja för ni ligger jag i sängen i kikar teve med Adde:) har förberett kvällsmat och tömt diskmaskin.... Ja fattar ni, mitt tempo är ganska speedat just nu...'men ja Mår ju bra, jag har ju kontroll på läget, inte sant?? Jag har i alla fall vart ute i solen och det gör mig glad:) Många kramar nu ska jag nog vila:)

Söndag

Änteligen har min bror börjar blogga, det är stort. Jag älskar o läsa hans rader:) Nog om det... Läste hans dagliga inlägg om hur man borde uppskatta livet Jag gör det... Inte alltid men mestadels. Jag är 34 år , har en frisk grabb , har en underbar graviditet, Utbildar mig, är omtyckt på jobbet och av vänner, Har en underbar pojkvän, underbara bonusbarn, ja jag kan inte klaga:) Bor i ett litet rött hus med underbara miljöer:) nää det kan nog inte Bli bättre:) jag är nöjd och lycklig och vet att gapar man efter mer så slutar det med att man inte har något alls:) Ha en skön söndag :)

A pretty god day

Gick upp 10.00:)
Startade dagen med gröt och lite snick snack.
Sen full gång med läxböcker, både jag o j har spenderat nästan hela dagen i köket.
Vi har lyckats vara i stan o lämnat filmen vi lånade igår, inception som by the way var den bästa filmen på länge.
Lite handling hann vi oxå med på ICA :: Lövbiff,rosepepparsås,rostade grönsaker med potatis blir det till kvällsmat:)

Idag har vi även hunnit kolla bilbarnstol och barnvagn och ny bil.
Ja om mindre än tre månader är vi 6 i bilen, och dte går inte vår bil med på:)
Hittat en jätte fräsh bil för 70.000,plus att vi lämnar in vår då och kanske får lägga lite imellan bara.
Barnvagn ska vi inte köpa ännu, men det  e kul att kolla o se hur lika vår smak är. Bilstol ska köpas nu och ställas i tvättstugan:) Lika bra så slipper man alla utgifter i mars månad :) Men bil och stol är ett måste :) Vagnen var svart vit och de som känner mig kunde nog lista ut att dte var min smak :)
Förresten har vi blivit eniga om ett pojknmn om det nu mot all förmodan skulle komma ut en grabb, theodor, fint va :) Så Ella om en tjej och Theodor om en pojke :) Det klingar bra ihop med Adrian Leon Alva :)
Nu väntar vi bara på bygglovet oxå och sen kan vi börja planera, inte så smidigt att bo 6 st i en 2:a men dte funkar bra än så länge, men lär bli jobbigt innan bebis fått in sov vanor och sådant :)

Puss o kram nu ska jag skriva klart min pedagogiska programförklaring jag ska berätta  om på endast 10 min i älvsbyn om 2 veckor :) Sen förhöra älsklingen lite som tentar imorgon i ellära :)

Shit de e nervöst nu hi hi :)Puss igen

God förmiddag

Adde väckte mig runt 08.45, svårt och vakna, jag e ju så trött. Ont har jag med överallt när jag vaknar....blä!
Vi gick upp, käkade lite, fixade lite, han gjorde sina dagliga sysslor, diskmaskin-post-sopor, då får han lite x-tra i veckopeng. Skitungen har faktiskt sparat och fått massa pengar i julklapp och har beställt en sony ericsson x-peria, fine with me, det var ju han själv som betalade. Tänkte han kunde sparat lite utav pengarna för att köpa nya innebandyskor, eftersom han har slarvat bort en...ja en ..hur fan gör man det???
Nu sitter jag vid min värdelösa data som bara funkar när den själv har lust, skitjobbigt...den stänger av sig och lever ett helt eget liv. Men nu försöker jag .
Nu ska jag plugga har en del arbeten som måste in..känner mig så seg bara och när inte datan funkar så kan jag inte koncentrera mig alls, och så gick min älskade skrivare sönder....har jag otur eller vad. Får jag dubbelt av csn denna månad blir det defenitivt en skrivare av det billigare priset.

Nu ska jag läsa och se om jag kan påbörja mitt ex-arbete.....inför det känenr jag mig..stressad..glad..ledsen....ja en blandning av allt möjligt, kul så klart oxå men lite rädd e jag allt, det e lika bra att börja för bebisen kommer ju mitt i allt och det jag kan få överstökat ska bort:)

v 28

Alltså 12 veckor kvar och min graviditet är supernice. Jag mår hur bra som helst, en aning halsbränna
sådär på kvällningen men det funkar. Humöret är ganska bra, eller så har han lärt sig att handskas med det :)
Vi har nu insett att det lilla livet som bor i min mage kommer vara ett nattbarn. Det är full action från 20 tiden och inte slut förens runt 01, så klart har hon där inne oxå sovande intervaller.
G frågade mig varför jag alltid ligger åt väggen och sover, försöker jag ligga åt hans håll så blir det liv i luckan. Då flyttar hon sig, sparkar och visar väldigt tydligt att hon inte vill ligga åt det hållet. Konstigt att jag redan nu behöver anpassa mig efter hennes önskemål, alltså en envis till där inne :) Just my luck hi hi

Det är bara två veckor kvar till jag ska göra min näst sista runda till skolan i älvsbyn, känns både bra och jobbigt.
Jag käner mgi dock en aning omotiverad nu till att slutföra mina studier. Jag ahr lite tappat orken. Men ikväll kommer Jojje hjälpa mig med det jag tycker är jobbigast och det är vårt ex-arbete, antagligen släpper allt som vanligt när man sätter sig och börjar bita i problemen.

Adrian är hemma med mig idag och resten av veckan, han hade långt lov han. Det e svårt o hitta på något med han för han ahr ont i handen. Förra veckan lekte alla barnen tafatt och då råkade han slänga in hela handen i dörrkarmen, den blev svullen blå och en aning felställd. Sjukhuset ville dock inte att vi skulle komma in med den utan bad mig linda den i en tivlling lindning, sagt och gjort, svullnaden är nere och handen har bytt färg, verkar vara på gränsen nu om jag ska åk in med han eller inte, han själv vill avvakta och jagg...ne jag vet inte, det ser ju  bra ut..men å andra sidna kan jag inte se inne i handen så vi avvaktar till imorn och hoppas attd te inte är en spricka som jag  misstänker.


Ha en bra dag , stefan speciellt och hanna för jag vet att ni två läser min blogg hi hi :)

1januari

Nytt år redan:) vart tog tiden vägen? Nu har jag bott i Uppsala mer en ett år. Vilken tur jag haft och vad bra jag trivs Nyår var väldigt mysig och lugn:) alla barn hemma och j:s mormor, kunde inte bli bättre Hela dagen förberedde vi oss. Vi gjorde massa god mat, hasselbackspotatis och Fläskfilé och sallad o vitlöksbröd och massa annat gott Kvällen var lyckad och midnatt fyllde vi himmlen med färger Barnen tjöt av glädje :) Idag har oxå vart en bra dag fast med tre rastlösa barn Det blir så när Alla fem är lediga en hel vecka samtidiga Men bästa föräldrar som vi är var vi ute 2 timmar och grävde snöiglo Det var jätte mysigt Nu sitter alla i soffan och kollar på AFV :€ Puss & Mys på er alla

RSS 2.0